«Землячки» запустили флешмоб #WhiteFlagKillerTag проти участі російських спортсменів в Олімпійських іграх

553 переглядів

Громадська організація «Землячки», яка підтримує захисниць на фронті необхідною амуніцією, формою, взуттям та боксами з «жіночою гуманітаркою» запустила флешмоб #WhiteFlagKillerTag проти участі російських спортсменів в Олімпійських іграх — 2024.

«Ми всі бачили нагородження росіян на премії “Оскар”. “Міс Всесвіт-2022” — представниця росії була допущена до участі. Олімпійські ігри — 2024 попереду. Олімпійський комітет планує допустити росіян до участі в Олімпійських іграх “під нейтральним білим прапором”. Ми — проти!» — наголосила співзасновниця ГО Ксенія Драганюк.

Волонтерки закликали підтримати українських спортсменів, які боронять рідну землю, доки російські спортсмени підтримують геноцид України.

Щоб долучитися до флешмобу, потрібно записати відео з білим аркушем у руках зі словами: «Я не ховаю своє обличчя за білим прапором, тому що я не вбивця», викласти його в соціальні мережі з хештегами #whiteflagkillertag #bachcorrupted #IOC, і позначити організацію Zemliachky. Ukrainian Front та офіційну сторінку Олімпійських ігор Olympics для поширення.

 

  • Олімпійські ігри мають відбутися наприкінці липня — на початку серпня 2024 року в Парижі. Російські спортсмени через вторгнення росії в Україну були відсторонені від багатьох міжнародних змагань, така ж доля спіткала і білорусів — за допомогу росіянам.
  • У січні 2023 року Міжнародний олімпійський комітет опублікував заяву, в якій припустив, що росіяни та білоруси зможуть виступити на Олімпіаді під нейтральним прапором, оскільки ця концепція «добре себе зарекомендувала».
  • У відповідь міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт попередив, що у разі допуску до змагань російських та білоруських спортсменів Україна може відмовитись від участі в Олімпіаді-2024.
  • Майже 40 країн також виступили проти участі в Олімпіаді спортсменів із країн-агресорів, підписавши спільну заяву, в якій наголосили, що «тісні зв’язки між російськими спортсменами та російськими військовими викликають явну стурбованість».