Крістен Стюарт зіграє головну роль у байопіку про відому письменницю-феміністку Сьюзен Зонтаґ

//
293 переглядів

Американська актриса Крістен Стюарт виконає головну роль у біографічному фільмі про письменницю-феміністку Сьюзен Зонтаґ.

В основу байопіка ляже книжка Бена Мозера «Зонтаґ: Її життя», за яку він у 2020 році отримав Пулітцерівську премію у номінації «Біографії», повідомляє видання Screen Daily.

Наразі невідомо, як називатиметься фільм, робоча назва — «Зонтаґ». Стрічка буде поділена на чотири розділи, кожен із яких опише життя та творчий шлях письменниці.

Режисеркою байопіка виступить документалістка Кірстен Джонсон («Citizenfour: Правда Сноудена», «Дік Джонсон мертвий», «Дедлайн»), яка працюватиме над сценарієм разом із Лізою Крон, котра є авторкою книжки та слів для мюзиклу Fun Home про життя карикатуристки-лесбійки Еллісон Бекдел. Зйомки розпочнуться найближчим часом у Берліні, а потім продовжаться у Каліфорнії, Нью-Йорку, Парижі та Сараєві.

За словами співзасновниці британсько-австралійської виробничої групи Brouhaha Entertainment та продюсерки проєкту Габріель Тани, це буде «драма, але із документальним аспектом».

  • Сьюзен Зонтаг, яка померла у 2004 році від лейкемії, відома як письменниця та літературознавиця, їй належать монографія «Про фотографію», наукові есе «Проти інтерпретації» та «Дивимося на чужі страждання». У 2000 році разом із фотографкою Енні Лейбовіц вона видала книжку Women («Жінки»), прагнучи показати колективний портрет жінок Америки. Загалом Зонтаґ багато писала про фемінізм та рівні права в суспільстві. Також вона активно критикувала зовнішню політику США, зокрема порушувала теми війни у В’єтнамі та облогу Сараєва, бездіяльність американського уряду в боротьбі зі СНІДом тощо.
  • У 2021 році голлівудська акторка Крістен Стюарт зіграла у фільмі «Спенсер» улюбленицю Великої Британії — принцесу Діану.
  • Крістен Стюарт очолить журі цьогорічного Берлінського міжнародного кінофестивалю. 32-річна акторка стане наймолодшою очільницею журі за всю історію Берлінале.

Фото: кадр із фільму «Щаслива пора»