Україна вперше виграла Кубок світу з жіночої боротьби

440 переглядів

Жіноча збірна України вперше в історії отримала Кубок світу з боротьби на змаганнях, які відбулися у минулі вихідні в місті Коралвілль, що у США.

До складу збірної-переможниці увійшли 10 українських спортсменок: триразова медалістка чемпіонатів світу та Європи Оксана Лівач (50 кг), цьогорічна чемпіонка Європи Аліна Грушина (до 55 кг), бронзова призерка Олімпіади-2020 Ірина Коляденко (62 кг), чемпіонки Європи Тетяна Сова-Ріжко (68 кг) та Алла Белінська (72 кг), віцечемпіонка світу з боротьби U20 Альбіна Рілля (53 кг), триразова чемпіонка Європи та чемпіонка світу Юлія Ткач (57 кг), цьогорічна бронзова призерка Чемпіонату світу з вільної боротьби серед жінок у категорії U20 Ірина Бондар (59 кг), призерка чемпіонатів світу та Європи серед молоді та юніорів Катерина Зелених (65 кг) та чемпіонка молодіжного Євро-2018 з боротьби Анастасія Осняч-Шустова (76 кг).

Українки потрапили до однієї групи зі збірними Монголії та Японії. Монгольську команду вони перемогли з рахунком 7:3 за підсумками 10 сутичок, а з японками здобули перемогу за очками (5:5 у сутичках).

У фіналі українська збірна зустрілася зі спортсменками з Китаю, яких українки перемогли з рахунком 6:4 (Лівач, Грушина, Ткач-Остапчук, Коляденко, Сова-Ріжко та Осняч-Шустова).

  • Українська збірна на чемпіонаті світу-2022 з боротьби загалом виграла шість нагород. Три з них вибороли жінки: Олександра Хоменець стала срібною призеркою у категорії до 55 кг, Ілона Прокоспівюк отримала бронзу у категорії до 62 кг, а Аліна Грушина-Акобія здобула також бронзову медаль у категорії до 57 кг.

Фото: United World Wresling (UWW)