«Моя місія зараз — допомагати людям, перемозі України». Вчителька з Чугуєва, яка стала «обличчям війни», розповіла про зміни у своєму житті

/
488 переглядів

Українська вчителька хореографії з Чугуєва (Харківська область) Олена Курило, ставши «обличчям війни» після влучання російської ракети в її житловий будинок, в інтерв’ю агентству Anadolu розповіла, що вважає своєю місією допомагати людям та Україні.

«Так сталося, що я стала обличчям української війни. Я зрозуміла, що це сталося не випадково. Я зрозуміла, що це було зроблено навмисно і що в мене є місія. Моя місія зараз — допомагати людям, перемозі України. Я використовую свій голос для цієї мети і використовуватиму так довго, скільки зможу… Зараз мої пріоритети дуже змінилися. На перше місце я ставлю людей, підтримку та людське життя», — пояснила вона.

Під час обстрілу росією житлового будинку, в якому мешкала вчителька, уламки шибки потрапили їй в обличчя, що загрожувало втратою зору. Проте, за словами Курило, завдяки британським журналістам їй вдалося потрапити до Польщі, де зробили три операції. Ще одна операція запланована у Лондоні, і, ймовірно, зір вдасться відновити до 50%.

Жінка не сумнівається у перемозі України «з першої хвилини вторгнення», а цю впевненість у неї вселяють «мотивація та незламний дух українського народу».

Вчителька наголосила, що перемога України, яка нині «стоїть між путіним та Європою», багато в чому залежить від міжнародних партнерів.

«Путін не зможе піти далі лише у разі нашої перемоги. Тому що тоді він більше не матиме для цього ресурсів. Ця перемога є важливою для всіх, і я вірю, що люди це розуміють. Наша перемога над путіним буде перемогою всього світу. Багато залежить і від наших партнерів, які нас підтримують. Нам, безперечно, потрібно більше зброї для боротьби. Що більше зброї ми отримаємо, то швидше ми здобудемо перемогу і швидше настане мир на нашій землі», — зауважила вона.

Окремо Курило прокоментувала заяви російських пропагандистів, які намагалися видати за «постановку» її поранення.

«На самому початку я була шокована, але потім я просто почала усміхатися, бачачи все це. Вони казали, що я офіцер. Вони намагалися знайти і використати фотографії інших жінок, але вони не були схожі на мене», — розповіла вона.

  • Олена Курило стала своєрідним символом війни, яку розв’язала росія проти України. Забинтоване закривавлене обличчя 52-річної жінки облетіло перші шпальти багатьох західних видань після того, як російська армія 24 лютого обстріляла місто Чугуїв, влучивши ракетою у житловий будинок. Курило отримала серйозну травму очей і частково втратила зір. 18 березня українка разом із донькою виїхала до Польщі. Там же після операції почала викладати заняття з мистецтва для дітей-переселенців.
  • Російські пропагандисти запевняли, що Олена Курило нібито є «співробітницею 72-го центру інформаційно-психологічних операцій України», а фото з жінкою є «постановкою», оскільки «кров на обличчі та руках надто неприродна, а бинт на голові — абсолютно чистий».

Фото: Wolfgang Schwan/АА