Жінки, мир, безпека. В Україні запустили нову медіаплатформу 

/
383 переглядів

Медіаплатформа W2U (Women to Ukraine) покликана привернути увагу до небезпек і викликів, пов’язаних із впливом війни на жінок, підкреслити внесок громадських організацій і їхніх очільниць в перемогу, сформувати погляд на проблематику за допомогою експертних коментарів та аналітичних звітів, наголосити на силі й важливості жіночого лідерства. На сайті також публікуються можливості зростання для громадських організацій та особисті історії їхніх лідерок. 

Від початку повномасштабного вторгнення українські ЗМІ приділяють недостатньо уваги проблемам та викликам війни для жінок, а також не зображують силу жіночого лідерства у миротворенні — такого висновку дійшли дослідники з Інституту конструктивної журналістики. Рішення – більше видимості жінок в медіа, увага до складних тем та більше ресурсів для та про жінок. 

«Участь жінок у запобіганні та вирішенні військових конфліктів впливає на досягнення сталого миру і на поствоєнне відновлення. Водночас існує багато загроз і викликів для жінок – в тому числі у медіа. Зменшення кількості жінок-експерток, табуйованість тем насильства та нерівномірне висвітлення проблем – виклики, з якими стикаємося вже сьогодні. У відповідь на них треба давати більше голосу жінкам, заглиблюватися в проблематику та створювати більше майданчиків для обговорення чутливих і важливих тем», – Ксенія Букшина, директорка  Інституту конструктивної журналістики та нових медіа

Проєкт створено консорціумом організацій — Центр економічного відновлення, La Strada, Поруч, Інститут конструктивної журналістики та нових медіа за підтримки посольства Великобританії в Україні.


Сайт проєкту
Дослідження висвітлення ролей жінок під час війни