Дівчата за кермом. Аліна Френдій

/
476 переглядів

Аліна Френдій

"Без машини взагалі себе не уявляю"

Разом із Autobooking.com, сервісом із пошуку СТО та онлайн-запису на автосервіс, дізнаємося, як складаються особисті стосунки дівчат із автівками, говоримо про безпеку на дорозі та шалений трафік міста, а також переконуємось, що пошук СТО в наш час може бути таким же простим та комфортним, як бронювання готелю або замовлення в інтернет-магазині.

Блогерка, засновниця бренда TOTÉ Аліна Френдій нещодавно переїхала до Києва, та вже звикла до столичного трафіку. Вона каже, що комфортно почувається у водійському кріслі та любить бути за кермом. У салоні в Аліни “знайдеться все”: від посилок з “Нової Пошти” до зразків тканини.

Autobooking.com з’явився 2015 року, коли українська підприємниця Ольга Гуцал вирішила полегшити життя українських водіїв. В інтернеті можна купити або замовити все що завгодно, але вибір СТО та автосервіс в Україні — ще досить консервативна сфера. Найчастіше СТО вибирають методом сарафанного радіо, за порадою друзів і знайомих.

За допомогою онлайн-сервісу  Autobooking.сom можна знайти СТО залежно від вашого поточного місцеперебування чи змісту проблеми — «стукає праворуч», «машина не заводиться» або «погано світять фари»: система усе зрозуміє, бо «говорить» мовою звичайних водіїв, а не автомеханіків. Дiзнaтися пpo яĸicть poбoти CTO допоможуть вiдгyĸи peaльниx ĸлiєнтiв. Визначившися, за допомогою сервісу Autobooking.сom одразу ж можна зaпиcaтиcя дo обраної CTO на зpyчні день та чac.

Дівчата за кермом. Аліна Френдій

Мій другий дім

Я за кермом вже чотири роки. Звичайно, на першому занятті в автошколі було страшно. Ти ще не знаєш, що де в машині, куди тиснути. Я навчалась на маленькому Daewoo Matiz, втричі меншому за мою теперішню машину. Але знадобилося буквально 10 хвилин за кермом, щоби почуватися в ній комфортно.

Моя перша машина Nissan Juke тоді здавалася величезною. Думала, що я не влізу на жодне паркувальне місце. Але це все практика і час.

Я дотримуюся правил дорожнього руху та безпеки. Звичайно, завжди пристібаюся, у машині є вогнегасник. Не паркуюсь на місцях для інвалідів. Навіть якщо мені забракне місця, краще стану за 200–300 метрів.

У моїй машині можна знайти будь-що: від маленької базової косметички до змінного одягу. Завжди побачиш посилки з «Нової Пошти» та взірці тканин для речей мого бренда.

Без машини взагалі себе не уявляю. Звісно, можна замовити таксі, але в мене від такого паніка. Машина – це моя велика маленька сумка, в якій є все. І мені дуже незручно та ніяково без неї. Я люблю її за зручність, за швидкість. Люблю бути за кермом, слухати музику, кайфувати.

Дівчата за кермом. Аліна Френдій

Нову машину я обирала сама, але подарував її мені тато. Казав, що я дуже багато працюю, і він хоче зробити мені подарунок, і я цього факту не приховую. Звісно, хотілось придбати щось нове. Дуже подобався варіант білого Porsche.

“Щоб була маленька червоненька” – це не про мене, я все ж трохи розбираюсь у машинах. Важливо, щоби вона була високою, тому що, наприклад, Porsche 911 – це класно, але для українських доріг він не пристосований. Парковки, виїзд на тротуар, зима – на все це треба зважати. 

Завжди звертаю увагу на якість, на інтерфейс. Подобаються сучасні машини з особливим дизайном. Наприклад, Range Rover, Porsche, Mercedes вирізняються поміж інших та мають свої фішки. Не люблю сімейні машини, некомфортно себе почуваю в Mini Cooper тощо. 

Дівчата за кермом. Аліна Френдій

Київський трафік

Ми нещодавно переїхали до столиці. Якщо в Тернополі можна виїхати за п’ять хвилин і встигнути все, то в Києві треба виїжджати за 45 хвилин. Досі інколи запізнююся. Ці затори просто мене виводять, і я вже готова закластися, що переїжджаю назад. Насправді головне – не виїжджати в час пік, і все буде о’кей. Треба знати київські ритми та деякі лайфхаки, щоби не потрапити в затори і не стояти дві години. 

Я досі звикаю до київського руху, манер та стилю водіїв, але то не є проблемою. Мені комфортно у місті.

Дівчата за кермом. Аліна Френдій

Пригоди в дорозі

Зазвичай, коли ми їдемо з Києва до Тернополя, за кермом сидить чоловік, я в цей час працюю в телефоні. Але й самій доводилося, і неодноразово, сідати в Тернополі за кермо і терміново виїжджати до Києва у справах.

Для мене дорога – задоволення та час для себе. Люблю голосно увімкнути музику, слухаю радіо. Інколи під’єдную телефон через блютуз та обираю улюблений альбом чи трек. На жаль, часто поспішаєш, тож часу вистачає лише на радіо.

Дорогою може багато чого трапитися. Якось кумедна історія сталася з моїм чоловіком: був мороз, заглючила якась система, він виїжджав із парковки і, щоб забрати талончик, відчинив вікно, а назад воно не зачинилось.

Петро телефонує мені та каже: «Ліно, ти не повіриш, але я зараз у куртці, шапці, їду на СТО, ще п’ять кілометрів, мороз –10, а я з відчиненим вікном. На мене люди дивляться, як на ідіота». 

Дівчата за кермом. Аліна Френдій

Декілька разів потрапляла у невеликі ДТП. Одного разу з власної провини: було дуже слизько на дорозі, і я трохи в’їхала в бампер машини попереду. Іншого разу водій іншої автівки вже в’їхав у мене, але, на щастя, постраждала лише моя машина.

У Києві я дуже часто помічаю, як водії користуються телефонами та навіть записують сторіз за кермом, у Тернополі цього менше. У столиці багато заторів, і люди звикли в тягнучці сидіти в телефоні. Це жахливо відволікає від дороги. Як можна зняти сторіз, коли ти їдеш за кермом? 

Дівчата за кермом. Аліна Френдій

Обслуговування машини

У нашій сім’ї машинами займається чоловік, я довіряю йому повністю. Навіть не заглиблююсь у те, які СТО ми обираємо. Коли приїжджаю на автомийку, то залишаю машину та кажу: «Мені, будь ласка, комплекс». 

Якщо їздити мені подобається та я добре це опанувала, то від обслуговування автівки я дуже далека. Чомусь СТО асоціюються у мене зі страшними будівлями гаражного типу край дороги. Звісно, якби трапилася якась термінова ситуація, то я заїхала б на будь-яку СТО.

Зручно, коли можна побачити список найближчих СТО онлайн, подивитися коментарі та відгуки. У мене перед зйомкою була ситуація, коли треба терміново вимити машину, я шукала через гугл, витратила на це півгодини часу. Після цього просто методом тику заїжджала на кожну та питала, чи є місце. Ще подумала, чому немає якогось додатку чи сервісу з автомийками і СТО? А тепер дізналася про Autobooking.com. Круто, що можна за секунди отримати перелік щонайменше п’ять автомийок поблизу. Якби знала про сервіс до нашої зустрічі, не змарнувала б годину на гугління та хаотичний об’їзд. 

Дівчата за кермом. Аліна Френдій
Дівчата за кермом. Аліна Френдій

Жінка за кермом

Чоловік обіцяє мені подарувати курси екстремального водіння перед тим, як придбати нове авто, але то є жарт, бо він визнає, що я добре володію кермом. Іноді думаю, що хотіла б спробувати екстрим-водіння, тому що люблю швидкість, розумну швидкість, і мені це було б цікаво.

Стереотипи щодо жінки за кермом дійсно існують. Смішно доводити собі, що ти їздиш нормально, швидко, класно і навіть краще за деяких чоловіків. Нехай жартують. Буває інколи «білявка за кермом» виручає та допомагає. Коли треба зіграти актрису, жінки мають право.

Дівчата за кермом. Аліна Френдій

Чому Autobooking.com?

}

Заощаджує час

Підбір та запис на СТО через інтернет-сервіс – 30 секунд. Час обробки заявки оператором колл-центру Autobooking.com – до 10 хвилин.

l

Дозволяє записатися на зручні день і час

Дозволяє одразу ж записатися на сервіс, уникаючи черг. Не забули про підготовку до літа?

Підбирає СТО за індивідуальним запитом і розуміє вас

Autobooking.com говорить простою мовою, тому для пошуку СТО досить просто описати проблему: “стукає знизу” або “не заводиться”. Потрібна станція з кавою і wi-fi, а може, з дитячою кімнатою біля вашого будинку? Такий вузький запит легко здійснити завдяки фільтрації.

Z

Надає реальні відгуки клієнтів СТО

Сервіс влаштований таким чином, що залишити відгук можуть тільки ті, кого дійсно обслужили на конкретній станції. Тому відгуків не мільйон, зате всі чесні.

Фото: Стелла Мельниченко

Дівчата за кермом. Аліна Френдій

"БЕЗ МАШИНИ ВЗАГАЛІ СЕБЕ НЕ УЯВЛЯЮ"

Дівчина за кермом
Дівчата за кермом. Аліна Френдій

"НЕ ПАСУЮ НА ДОРОГЕ"

Девушка за рулем